داود حاج محمد خانی، محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مصرف مداوم شلغم در فصلهای سرد سال گفت: از خواص این سبزی افزایش ایمنی و تقویت سیستم دفاعی بدن است.
او افزود: افرادی که قند خون
بالایی دارند میتوانند روزانه ۵۰ تا ۱۰۰ گرم آب شلغم را مصرف کنند و
چنانچه به مدت ۲۰ روز مداوم این نوشیدنی را مصرف کنند، باعث کاهش قند
خونشان می شود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی ادامه داد: شلغم برای درمان
بیشتر بیماریهای کلیوی نظیر بالا بودن اوره، عفونتهای کلیه، مجاری ادرار و
کم خونی مفید است. همچنین این سبزی به طور فوق العادهای ضعف جنسی را
درمان کرده و مردانی که ضعف حرکت اسپرم دارند، می توانند دو هفته روزی یک
فنجان آب شلغم میل کنند.
او یادآور شد: شلغم پخته برای رفع ورم ناشی از نقرس مفید است. برای این منظور افراد باید آن را پخته سپس له کنند و به موضع ضماد کنند.
وی گفت:کودکان از آب شلغم استقبال خوبی نمیکنند. برای اینکه آنها هم از خواص فوق العاده شلغم بهره ببرند، میتوانید آب شلغم را با کمی آب هویج، آب سیب و یا آب لیمو مخلوط کنید تا کودکان راحتتر بنوشند و از فواید آن بی بهره نمانند. همچنین برای رهایی از خشکی و خارش پوست، افراد میتوانند شلغم را پخته و رنده کنند سپس به موضع بمالند.
حاج محمد خانی افزود: شلغم برای افرادی که کمکاری تیروئید دارند از سوی پزشکی نوین منع شده است. همچنین، چون این سبزی نفاخ است در افرادی که نفخ گوارشی دارند با مصلحات آن، که زیره و فلفل میباشد میل کنند.
درباره این سایت